15 Aralık 2012 Cumartesi

Kralların Çarpışması 1 - George R.R. Martin


Krallar çarpışırken tüm diyar titrer...

Bu seriye diyecek fazla söz bulamıyorum. "Harika, muhteşem" gibi sözler dışında. Hep böyle bir serinin hayalini kurmuştum ve gerçek oldu.

"Cesur kişi yenik düşmanını sağ bırakır ve kaybettiği kulağını geri alması,, utancından kurtulması için bir şans verir." (67)

Beni zorlayan tek kısmı: çok fazla karakter olması. Her zaman yeni karakter giriyor ve onların bazılarını unutuyorum. Yine de az karakter olsa elimizdeki kitap olmazdı. Yeni bir dünya kurulamazdı. 

Şırınga: Kuşumun ilacı. Günün anlam ve önemini belirtiyor. :)

Kesinlikle okunması gereken bir seri. Okuyun pişman olmazsınız. 

"Kışyarııııı!" 

Arka Kapak

Alev ve kan rengine bürünmüş bir kuyruklu yıldız, gökyüzünü baştan başa kaplamıştır. Ejderha Kayası'nın kadim kalesinden, Kışyarı'nın haşin topraklarına kadar korkunç bir keşmekeş hâkimdir. Altı güç, Demir Taht'ı ve parçalanmış Yedi Krallık'ı ele geçirmek için kıyametvari bir savaşa hazırlanmaktadır. Gecenin karanlığında ölüler yürümekte, kardeş kardeşi katletmektedir. Bir akıl şövalyesi, tehlike saçan bir büyücü kadını zehirlemek peşindedir. Bir prenses, öksüz oğlan kılığında dolaşmakta; Ay Dağları'nın vahşi adamları, yağma için inmektedir. Kardeş katli, zillet, simya ve kıyımla ilerleyen bu macerada zafer, kılıcı ve kanı en soğuk olanların dahi olabilir...

Etiketler: ,

4 Yorum:

saat: 15 Aralık 2012 14:07 , Blogger kitaplarla beslenmek dedi ki...

Kitabı okudukça diziyi de izlerseniz karakterleri daha iyi oturtabiliyorsunuz. Bir de nette şemalar var. O şemaları da iyice inceleyiniz.

 
saat: 16 Aralık 2012 07:40 , Blogger Ely / 엘리프 dedi ki...

Biliyorum. Hatta telefonumda bile haritalar ve karakterler yüklü. :) Diziyi bütün kitapları okuduktan sonra izlemeyi planlıyorum. Okurken kendi karakterlerimi hayal etmeyi seviyorum. :)Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. :))

 
saat: 16 Aralık 2012 09:15 , Blogger Kitap Eylemi dedi ki...

Ne kadar sevindim , beğenmene:))

 
saat: 16 Aralık 2012 10:34 , Blogger Ely / 엘리프 dedi ki...

Bende çok sevindim bir an önce başladığıma. :)Teşviklerin sayesinde. :))

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa