5 Mayıs 2012 Cumartesi

Sevgi Bağı - Gwen Cooper


Kitap, kör bir kediyi -Homeros'u- anlatıyor. Homeros'un yanında iki tane daha kedi var ama ana kahramanımız Homeros. Yazar -Gwen Cooper-, Homeros'u evine getirişinden ve kör bir kedinin hayatına neler kattığından bahsediyor.

Kedileri severim, bu nedenle kapağı ilgimi çekti ve aldım. Büyük bir beklentiyle okumadım. Eğer beklenti seviyemi yüksek tutsaydım beğenmeyebilirdim.

Başları güzel, akıcıydı ama ortalarında yer yer sıkıldım. Kitabı elimden bırakıp, ara verdiğim ve sonra tekrar okumaya başladığım oldu...

Homeros'a gelirsek, herkese ders verebilecek nitelikte bir kedi. Yapabildiklerini okudukça şaşırdım ve yürekliliğine hayran kaldım. Keşke hepimiz onun gibi olabilsek... Ayrıca onun sayesinde körlere artık farklı bir gözle bakacağım.

Kitaptan;
"Eğer, ne kadar yükseğe çıktığınızı göremiyorsanız, bir metre yüksekliğindeki bir koltuğa tırmanmakla, iki metre yüksekliğindeki bir perdeye tırmanmanın ne farkı vardı ki? Ve eğer zaten her sıçrayışınız, neyle sonuçlanacağını bilmediğiniz bir sıçrayışsa ve bir yerden nereye konacağınızı kestiremeden, kör talihinizden başka hiçbir şeye güvenmeden atlıyorsanız, neyin üzerinden atladığınız ne fark ederdi ki?" (sy 98)

Etiketler: , , ,

2 Yorum:

saat: 5 Mayıs 2012 09:28 , Blogger tunalızade gürkan efendi dedi ki...

merhaba,

blogunuzu takibe aldım. kitap çekilişi düzenliyoruz, katılmak ister misiniz?

http://www.kalemsuare.com/2012/05/hediye-kitap-cekilisi-vahsi-seyler.html

 
saat: 5 Mayıs 2012 09:41 , Blogger Ely / 엘리프 dedi ki...

Bakalım, neden olmasın... :)

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa